01 Shkurt 2023

Tregjet në rrezik

Uashington, 15 gusht - Shefi i Bankës Botërore, Robert Zoellik e konsideroi kritike situatën ekonomike dhe financiare në mbarë globin.

Ai u shpreh gjatë një takimi të organizatës “Asia Society” se bota ka hyrë në një zonë të re rreziku.

Z. Zoellik tha se tashmë shpresat dhe burimet e rritjes ekonomike janë vetëm vendet në zhvillim.

“Cfarë ndodhi 2 javët e fundit është një konvergjencë e disa ngjarjeve në Europë dhe në Shtetet e Bashkuara, që kanë detyruar shumë pjesëtarë të tregjeve të humbasin besimin në drejtimin ekonomik të disa vendeve kyc”, tha kreu i BB, Zoellik.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)