03 Korrik 2022

Spanjë, bie shkalla e besueshmërisë për kredi

Madrid, 29 maj - Agjencia e vlerësimit të riskut të kredive "Fitch", ka ulur shkallën e besueshmërisë së Spanjës për kredi në vlerësimin e dytë më të mirë.

Kompania që merret me  vlerësimin e riskut të kredisë përmendi si shkaqe borxhet e larta të vendit si dhe kursin drastik të kursimeve të qeverisë socialiste.

Këto do të ndikojnë negativisht në rritjen ekonomike të Spanjës.

Rënia e shkallës së besueshmërisë për kredi nga kjo agjenci me shumë ndikim, shton dyshimet në tregjet financiare për rimëkëmbjen e shpejtë të eurozonës.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 korrik 2022

- Qendra për Shërbime Humane dhe Zhvillim në bashkëpunim me Zyrën e UNICEF-it, organizon një aktivitet me prindërit dhe fëmijët për të përmbyllur “Muajin e Prindërimit”. (Parku i Gërmisë, ora 9:30)

- Komisioni për Arsim nga Lidhja Demokratike e Kosovës- Dega Gjilan, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së, ora 11:00)