18 Gusht 2022

Sllovenia ka realizuar rritje prej 1.2 për qind

Lubljanë, 2 mars - Sllovenia në vitin 2010 ka realizuar rritje reale të Bruto Prodhimit Vendor (BPV) prej 1.2 për qind, bëri të ditur enti slloven për statistika.

Ndonëse kjo rritje është më e vogël se mesatarja e eurozonës e cila arrinte 1.7 për qind dhe është larg shkallëve që Sllovenia i realizonte para disa viteve, Qeveria në Lubjanë vlerësoi se bëhet fjalë për rezultat të pritur.

Për rimëkëmbjen e butë ekonomike në raport me rënien e madhe të BPV-së në vitin 2009, më së shumti merita ka rritja e eksportit për 7.8 për qind.

Sipas profesorit të fakultetit ekonomik në Lubjanë, Bogomir Kovaç rritja e ngadalësuar ka të bëjë me kërkesën e dobët në tregun vendor. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)