18 Gusht 2022

Shtohet deficiti në llogaritë rrjedhëse të Eurozonës

Bruksel, 21 dhjetor - Banka Qendrore e Evropës ka bërë publik lajmin për shtimin me 100 milionë euro të deficitit të llogarive rrjedhëse në Eurozonë.

Sipas informacioneve të kësaj banke deficiti i bilanceve bankare të llogarive rrjedhëse për muajin tetor ka arritur në 9 miliardë e 800 milionë euro në një kohë kur në muajin shtator ka qenë 9 miliardë e 700 milionë euro.

Ndërkohë të ardhurat në Eurozonë janë ulur me 1 miliard e 900 milionë dollarë duke arritur kuotën e 2 miliardë e 300 milionë euro. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)