09 Gusht 2022

Shitet Delta Maksi afer një miliardë euro

Bruksel, 4 mars - Zinxhiri ndërkombëtar i objekteve për shitje me pakicë nga Belgjika “Delhaize Grup”, arriti marrëveshje për blerjen e 100 për qind të aksioneve të “Delta Maksi Grup”.

Delta posedon 450 dyqane në pesë vende të Evropës Juglindore, transmetoi agjencia Tanjug.

Sipas marrëveshjes, “Delhaize Grup” sipas kumtesës do ta blejë tërë kapitalin e Delta-s për gjithsej 932.5 milionë euro.

Në çmimin janë përfshirë edhe neto borxhet e Delta-s, të cilat arrijnë 300 milionë euro.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)