18 Gusht 2022

Shahini në Organizatën Botërore të Tregtisë

Prishtinë 14 shtator - Kryetari i Aleancës Kosovare të Biznesit, (AKB), Agim Shahini do të marrë pjesë me një delegacion nga Kosova në forumin e Organizatës Botërore të Tregtisë, (OBT) që do të mbahet në Gjenevë nga 15 deri 18 shtator.

Shahini zotohet se gjatë pjesëmarrëjes në këtë panair do të promovoi Kosovën për t’i tërhequr investitorët e huaj. Sipas tij pjesëmarrja në këtë forum është një mundësi e mirë për Kosovën dhe promovimin edhe të bizneseve dhe njohjen e sa më shumë kompanive të huaja. “Në këtë forum të OBT –së përfaqësuesit e bizneseve, organizatat joqeveritare, sindikatat do të kenë mundësi të diskutojmë për çështje të ndryshme për të dhënë kontribut në punën e forumit në OBT-së” 

Sipas Shahinit roli i OBT-së është shumë i rëndësishëm për Kosovën dhe ai shprehet i bindur se pjesëmarrja e Kosovës në këtë forum do të sjell rezultate konkrete. “Jam i bindur se pjesëmarrja e Kosovës në këtë forum do të jetë shumë e rëndësishëm sepse anëtarësimi i Kosovës në OBT është njëra nga temat që do të diskutojmë. Anëtarësimi i Kosovës në OBT është votimi 50 për qind plus një. Agjenda do të jetë e ngjeshur por do të jetë në interes për bizneset. Do t’i prezantojmë brendet e Kosovës dhe do t’i prezantojmë produktet e Kosovës”, tha Shahini.

Ndërsa drejtori i Agjencisë për Promovimin e Investimeve Mustaf Hasani tha se janë një varg aktivitetesh që do t’i zhvillojnë në Gjenevë për promovimin e Kosovës. “Janë një potpuri aktivitetesh, qëllimet janë të fokusuara që të promovojnë klimën  e Kosovës për të investuar në Kosovë.  Do të shikojmë arritjen e partneritetit në mes kompanive të mëdha që të investojnë në Kosovë. Për të shkëmbyer provojnë dhe për të ofruar mundësit që bizneset zvicerane të njihen me bizneset e Kosovës”, tha Hasani.    
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)