02 Shkurt 2023

Rosatom-i rus lirohet nga restrikcionet e tregut në SHBA

Washington, 28  maj - Ministria e Tregtisë e SHBA-së e mënjanoi kompaninë shtetërore ruse për energji civile bërthamore “Rosatom” nga lista e kompanive aktiviteti i të cilave në SHBA ishte kufizuar dhe nevojitej licencë speciale. 

Vendimin për t’i hequr restrikcionet për “Rosatom”-in, i cili tani mund të bashkëpunojë lirisht me kompanitë amerikane dhe të punojë në tregun amerikan është miratuar në kuadër të masave për përmirësimin e bashkëpunimit mes Rusisë dhe SHBA-së, me theksimin e faktit se “Rosatom”-i është kompania kulmore ruse për energji bërthamore, thuhet në kumtesën e Ministrisë amerikane.

Ministria e Tregtisë e SHBA-së në këtë moment rividon statusin në tregun amerikan të edhe dy kompanive ruse.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 shkurt 2023

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton draft-planin e punës për sesionin pranveror 2023. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 9:00)

Paneli i Gjykatës së Apelit bën shpalljen e aktgjykimit të apelit në çështjen Hysni Gucati dhe Nasim Haradinaj. (Hagë, ora 9:30)  

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK) mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 10:00)  

- Kuvendi i Kosovës mban seancë plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)  

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve shënon Ditën Globale të Zgjedhjeve me temën “Pjesëmarrja në zgjedhje në Republikën e Kosovës dhe roli i institucioneve”. (Hotel Sirius, ora 10:00)  

-Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, viziton Komunën e Ferizajt ku do të takohet me kryetarin Agim Aliu. (Ferizj, ora 10:30)

- Zëvendëskryeministrja e Republikës së Kosovës, Emilija Redžepi organizon tryezë të rrumbullakët me rastin e regjistrimit të ardhshëm të popullsisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:00)