11 Gusht 2022

Porositë e ndërmarrjeve gjermane u rritën për 3,4 për qind

Bruksel, 7 tetor - Porositë e ndërmarrjeve gjermane u rritën për 3,4 për qind në gusht në krahasim me muajin paraprak, tregojnë të dhënat e Ministrisë së Ekonomisë së Gjermanisë.

Analistët parashikonin rritje të këtij treguesi prej 0.9 për qind.

Krahasuar me muajin e njëjtë të vitit 2009, vëllimi i porosive është rritur për 20,3 për qind, derisa ekspertët pritnin rritje prej 17,2 për qind.

Sipas të dhënave, në korrik të vitit 2010, porositë janë zvogëluar për 1,6 për qind, krahasuar me muajin qershor, ndërsa janë rritur për 18,4 për qind në vit. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 11 gusht 2022

- Handikos organizon ceremoninë e shpërndarjes së 70 karrocave për personat me aftësi të kufizuara, donacion nga Izraeli, ku do të marrin pjesë ambasadorja e Izraelit, znj. Tammy Ziv, ministrja e Ministrisë për Punë të Jashtme dhe Diasporë,  znj. Donika Gërvalla dhe ministri i Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi. (Qendra e Resurseve për Personat me Aftësi të Kufizuara Adresa: Veternik, ora 10:00)

- Grupi i asamblistëve të Lëvizjes Vetëvendosje në Komunën e Prishtinës mban konferencë për media. (Selia qendrore e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Në qytetin e Vushtrrisë organizohet Akademia Verore "Arbën Xhaferi‘’ edicioni i II-të. (Kalaja e Vjetër të Vushtrrisë, ora 17:00)