03 Korrik 2022

Përshëndetet ndryshimi i politikës valutore të Kinës

Bruksel 21 qershor - Presidenti i SHBA-së Barack Obama dhe Komisioni Europian kanë përshëndetur vendimin e Kinës për ndryshimin e kursit të valutës, Yuan.

Projekti është një hap konstruktiv që mund të ndihmojë në sigurimin e rimëkëmbjes së ekonomisë globale dhe të kontribuojë për një ekonomi të ekuilibruar në botë, thuhet në një deklaratë të Obamës.

Komisioni i BE-së pret nga ky hap një përforcim të mëtejshëm të sistemit financiar dhe monetar ndërkombëtar. BE dhe SHBA i krkonin prej vitesh Kinës të lejonte rritjen e vlerës së juanit për të ulur disekuilibrat globalë ekonomikë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 korrik 2022

- Qendra për Shërbime Humane dhe Zhvillim në bashkëpunim me Zyrën e UNICEF-it, organizon një aktivitet me prindërit dhe fëmijët për të përmbyllur “Muajin e Prindërimit”. (Parku i Gërmisë, ora 9:30)

- Komisioni për Arsim nga Lidhja Demokratike e Kosovës- Dega Gjilan, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së, ora 11:00)