07 Gusht 2022

Paketa e shpëtimit për euron vë në lëvizje bursat

New York, 11 maj - Marrëveshja e shteteve anëtare të BE-së për paketën e shpëtimit prej qindra miliardave për mbrojtjen e euros ka vënë në lëvizje tregun e aksioneve.

Në Wall Street indeski Dow-Jones arriti me një plus prej 3,9 për qind në 10.785 pikë.

Në bursën e Frankfurtit indeksi DAX arriti me një rritje prej 5,3 për qind në 6.017 pikë. Të kërkuara ishin veçanërisht aksionet.

Qeveria e SHBA-së përshëndeti paketën evropiane të ndihmës emergjente për vendet e euro-zonës që janë përfshira nga kriza e borxheve.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)