01 Shkurt 2023

Nafta, Kuba hap dyert për kompanitë amerikane

Hawai, 30 maj - Erës së ndryshimeve politiko-ekonomike në Kubë u bashkohet edhe vendimi më i fundit i Havanës për të lejuar kompanitë amerikane naftënxjerrëse të shfrytëzojnë puset e naftës në ujërat e saj territoriale.

Lajmi njoftohet nga gazeta “Trabajadores”, organ i sindikatës së punonjësve të naftës në vendin komunist.

“Kuba ka shprehur gjithmonë dëshirën dhe mirëseardhjen e saj për kompanitë naftënxjerrëse të Shteteve të Bashkuara, pavarësisht agresionit ekonomik të qeverisë së Uashingtonit”, shkruan “Trabajadores”.

Kompanitë amerikane ftohen të gërmojnë për naftë në ujërat kubane ku mendohet se ndodhen rreth 20 mijë milion fuçi. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)