18 Tetor 2021

Ministri Zharku udhëtoi për në Munih të Gjermanisë

Prishtinë, 24 shkurt - Ministri i Tregtisë  dhe Industrisë, Lutfi Zharku, me bashkëpunëtorë,  udhëtoi sot për në Munih të Gjermanisë, ku do të marrë pjesë në konferencën për promovimin e investimeve, që do të mbahet më 25 shkurt 2010.

Konferenca është organizuar nga Agjencia për Promovimin e Investimeve, respektivisht nga Zyra për promovimin e investimeve në Vjenë dhe në bashkëpunim me  Odën e Industrisë dhe Tregtisë së Munihut.

Në  konferencë, përveç ministrit Zharku, do të raportojnë për klimën dhe mundësitë për investime në Kosovë edhe zyrtarë të lartë të Qeverisë së Kosovës, zyrtarë të Agjencisë për Promovimin e Investimeve në Kosovë, përfaqësues të Odës Ekonomike të Kosovës dhe përfaqësues të Odës së Industrisë dhe Tregtisë së Munihut. Po ashtu edhe përfaqësuesit e kompanive gjermane të cilët kanë investuar në Kosovë do të raportojnë për përvojat e tyre në Kosovë.

Interesim për të marrë pjesë në këtë konferencë kanë shprehur më shumë se 100 kompani gjermane të sektorëve të ndryshëm, të gatshme për t’u njohur me mundësitë që ofron Kosova për investitorët e jashtëm.

Konferenca mbahet në vazhdën e konferencave të planifikuara për këtë vit nga Agjencia për Promovimin e Investimeve në Kosovë, e që është një mundësi e mirë për ta paraqitur klimën e favorshme dhe joshjen e investitorëve për investime në Kosovë.Your browser may not support display of this image.

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Tetor 2021

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Shefi i Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve nga BE Lukas Mandl dhe Udhëheqësja e Delegacionit të Anëtarëve të Parlamentit Evropian Viola von Cramon-Taubadel mbajnë konferencë për shtyp lidhur me për zgjedhjet lokale në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin "Transparenca dhe llogaridhënia në universitetet publike në Kosovë - Mos - Informimi i Publikut 3". (Swiss Diamond Hotel, ora 11:00)

- Komisioni Evropian do ta publikojë paketën vjetore të zgjerimit, përfshirë Raportet e Vendeve ku do te mbahet konferencë për shtyp nga Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerimi, Oliver Varhelyi. (Transmetimi në faqen e Zyrës së BE-së në Facebook, ora 17:15)

- Teatri i Prishtinës Dodona shfaq “Bob Vatsoni bie nga kati i nëntë por nuk vdes plotësisht”. (Teatri Dodona, ora 17:30)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog i dorëzon raportin e Komisionit Evropian Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me ç'rast do të mbajnë edhe një konferencë te përbashkët për shtyp, ora 18:30)