01 Shkurt 2023

Maqedonia vazhdon te jetë partner tregtar kryesor i Kosovës

Prishtinë, 26 maj - Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Mimoza Kusari Lila takoi sot ambasadorin e Maqedonisë në Kosovë, Stojan Karajanov.

Duke iu referuar marrëdhënieve dhe bashkëpunimit të ndërsjellë në mes të dy vendeve, Ambasadori Karajanov, tha se Maqedonia vazhdon te jetë njëri ndër partnerët kryesorë të Kosovës sa i përket marrëdhënieve tregtare.

Ai gjithashtu potencoi interesimin e bizneseve maqedonase të vazhdojnë një bashkëpunim të tillë.

Nga ana e saj znj. Kusari-Lila u interesua për mundësinë e zëvendësimit të produkteve serbe nga ana e industrisë maqedonase në rast të aplikimit të masave të reciprocitetit ndaj prodhuesve nga Serbia.

Posaqërisht u përmendën produktet strategjike për tregun Kosovar siç janë mielli, vaji dhe disa produkte tjera ushqimore.

 Ambasadori Krajanov shprehu gatishmërinë për bashkëpunim në këtë drejtim dhe premtoi se do ta ngrisë çeshtjen me Odën Ekonomike Maqedonase.

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Mimoza Kusari Lila gjithashtu u interesua për nënshkrimin e marrëveshjes për mbrojtje të investimeve me Maqedoninë si një nga hapat e rëndësishëm në thellimin e mëtejmë të bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve.

Me këtë rast u dakordua që kjo marrëveshje të nënshkruhet posa të përfundojnë zgjedhjet në Maqedoni dhe të konstituohet qeveria e re.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)