18 Tetor 2021

Kursi i EURO-s pësoi rënie të madhe

Bruksel, 3 mars - Kursi i EURO-s, sot përsëri pësoi rënie dhe regjistroi uljen më të vogël në krahasim me dollarin pas muajit maj të vitit 2009.

Sipas analizave të një pjese të ekspertëve botërorë, ulja e EURO-s, kësaj radhe prej 0,3 për qind, përsëri ka të bëjë me rreziqet që i bart me vete kriza e borxhit në Greqi.

Javën e kaluar euro arriti uljen e saj rekord edhe në krahasim me jenin japonez. Edhe kjo ishte rezultat i frikës se problemet nga Greqia mund të kalojnë edhe në vendet tjera të BE-së, të cilat e shfrytëzojnë euron si mjet zyrtar për pagesë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Tetor 2021

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Shefi i Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve nga BE Lukas Mandl dhe Udhëheqësja e Delegacionit të Anëtarëve të Parlamentit Evropian Viola von Cramon-Taubadel mbajnë konferencë për shtyp lidhur me për zgjedhjet lokale në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin "Transparenca dhe llogaridhënia në universitetet publike në Kosovë - Mos - Informimi i Publikut 3". (Swiss Diamond Hotel, ora 11:00)

- Komisioni Evropian do ta publikojë paketën vjetore të zgjerimit, përfshirë Raportet e Vendeve ku do te mbahet konferencë për shtyp nga Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerimi, Oliver Varhelyi. (Transmetimi në faqen e Zyrës së BE-së në Facebook, ora 17:15)

- Teatri i Prishtinës Dodona shfaq “Bob Vatsoni bie nga kati i nëntë por nuk vdes plotësisht”. (Teatri Dodona, ora 17:30)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog i dorëzon raportin e Komisionit Evropian Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me ç'rast do të mbajnë edhe një konferencë te përbashkët për shtyp, ora 18:30)