07 Gusht 2022

Kroacia, jep aksione me qira

Zagreb, 12 maj - Pronarët e letrave me vlerë në Kroaci, së shpejti do të mund të fitojnë edhe me dhënien e tyre me qira.

Letrat me vlerë edhe ashtu deri tani në Kroaci mund të merreshin me qira, në bazë të marrëveshjeve brokere, por tani këto transaksione do të realizohen me sigurim dhe do të regjistrohen tek Depozitari qendror.

Ende nuk janë vërtetuar shumat e provizive të cilat do t\'i pagujnë ata që marrin me qira letrat me vlerë të pronarëve, si dhe të Depozitarëve qendrore.

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)