16 Gusht 2022

Komisioni Evropian ndihmon ndërmarrjet e vogla dhe të mesme

Prishtinë, 15 shtator - Bashkimi Evropian po mbështet zhvillimin e bizneseve në Kosovë përmes programit “Turn-Around Manager”, (TAM), i sponsorizuar nga Komisioni Evropian.

Programi TAM organizoi një debat me ndërmarrjet e vogla dhe të mesme ku prezantoi ndihmën e drejtpërdrejt për biznese që u mundësohet Ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme, përmes TAM.

Bizneset patën mundësi të shkëmbejnë informacione, ide dhe për të diskutuar pengesat në zhvillimin e bizneseve.

Programi TAM do t’i përkrah deri në 40 kompani, veçanërisht ato kompani që kanë të bëjnë me zhvillimin rural, fermat, bizneset, ndërmarrjet e reja, kompanitë shëndetësore si dhe ndërmarrjet që inkurajojnë punësimin e minoriteteve dhe personave me aftësi të kufizuar.

Disa nga rezultatet që do të arrihen në kompanitë që do të përfitojnë nga ndihma janë: performacna e përmirësuar në treg, konkurrueshmëria e rritur, rritja e tregjeve, krijimi i punëve të reja, inicimi i menaxhimit cilësor dhe certifikimi si dhe praktika të përmirësuara ambientale.


 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 gusht 2022

- Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal organizon debatin publik për të prezantuar dhe diskutuar rreth draft Strategjisë Kombëtare dhe Planit të Veprimit për Menaxhimin dhe Kontrollin e Qenve me dhe pa Pronar 2022-2028. (Amfiteatri i Qeverisë në ish ndërtesen e Rilindjes, ora 9:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, do të takojë Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj. (Kuvendi i Kosovës, Salla N204, ora 9:00 - Mediat mund të marrin pamje në fillim të takimit)

- Komuna e Rahovecit organizon degjim publik me biznese dhe grupe te interesit për buxhetin e vitit 2023 dhe Kornizës Afatmesme Buxhetore për vitet 2024-2025. (Salla e Kuvendit Komunal, ora 11:00)