18 Gusht 2022

Kina pranon se produktet e saj të eksportit kanë cilësi të dobët

Pekin, 5 mars - Kina pranon se produktet e saj të eksportit kanë cilësi më të dobët se ato të vendeve të zhvilluara.

Zyrtari kinez për tregtinë ndërkombëtare dhe zv-ministër i Tregtisë, Gao Hucheng, deklaroi se në krahasim me produktet e vendeve të zhvilluara, produktet kineze, shfaqin ende dobësi. Ai rekomandoi më tepër vëmendje për cilësinë e mallrave të eksportit.

Viti 2011 është \"viti i Kinës për të rritur cilësinë e mallrave të eksportit\".

Ministria e Tregtisë së Jashtme, Ministria e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit, si edhe agjenci të tjera shtetërore, do të bashkëpunojnë për të rritur cilësinë e mallrave kinezë dhe statusin ndërkombëtar të kompanive vendase.

Gao, theksoi se përqindja e mallrave kineze të eksportit, me cilësi të keqe nuk është i lartë, por ndikimi negativ i tyre është shumë i rëndë.

Në të ardhmen, Kina duhet të forcojë kompanitë e saj që eksportojnë mallra jashtë vendit, duke ngritur edhe profitin e tyre. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)