01 Shkurt 2023

Kina nuk kërkon suficit tregtar me SHBA

Washington, 13 maj - Zëvëndes kryeministri kinez Wang Qishan që ndodhet për një vizitë në SHBA, kërkoi që mosmarrëveshjet ekonomike midis dy vendeve të mos politizohen. "Kina nuk kërkon suficit tregtar me SHBA-në dhe dëshiron të zgjerojë importin nga SHBA-ja", tha rang.

Ai i quajti normale disa mosmarrëveshje midis dy palëve, gjatë thellimit të vazhdueshëm të bashkëpunimit ekonomik kino-amerikan. "Kina e SHBA-ja duhet të forcojnë shkëmbimet dhe të shtojnë njohjen", tha Wang.

Zv-kryeministri, se qeveria kineze i përmbahet e vendosur hapjes me botën e jashtme duke krijuar një mjedis të mirë për investimet e kompanive të huaja.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)