27 Nëntor 2022

Kina bëhet shoqëria e dytë më e madhe konsumatore në botë

Pekin, 14 qershor - Shija e konsumatorëve kinezë është gjithnjë e më i theksuar me pritje të zgjedhjes më të gjerë të prodhimeve më të mira, thuhet në raportin e pubikuar sot i cili thekson se firmat vedore epërsojnë para atyre të huajave në shfrytëzimin e tregtisë elektronike për rritjen e shitjes.

Raporti i Odës Tregtare Amerikane në Shangaj thekson se Kina do të bëhet shoqëria e dytë më e madhe konsumatore në botë me siguri deri në vitin 2015, menjëherë pas SHBA-ve.

Ashtu si u rriten të ardhurat, kineyët do të kenë mjaft para që të blejnë 14 për qind të mallit botëror deri në vitin 2015, thuajse trefish më shumë se në krahasim me pesë për qind që është tani, thuhet në raportin për punën e 135 kompanive të mëdha, prej të cilave 70 për qind janë ndërkombëtare. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)