03 Shkurt 2023

Indeksi i shitjeve shënon rritje për 54 për qind

Prishtinë, 29 dhjetor - Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar Statistikat Afatshkurtra të Shërbimeve, për tremujorin e tretë (TM3) 2021.

Indekset e treguesve për tregti, në TM3 2021, ishin: Indeksi i shitjeve neto në volum shënoi rritje  për  54.55%, kurse Indeksi i numrit të të punësuarve pati rritje për 7.45%, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë (TM3 2020).

Indekset e treguesve për Transport, Magazinim dhe Postë, në TM3 2021, ishin: Indeksi i shitjeve neto në volum shënoi rritje për 112.03%, kurse  Indeksi i numrit të të punësuarve shënoi rritje për 31.15%, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë (TM3 2020).

Indekset e treguesve për Bar-Restorante, në TM3 2021, ishin: Indeksi i shitjeve neto në volum shënoi rritje për 150.20%, kurse Indeksi i numrit të të punësuarve shënoi rritje për 10.76%, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë (TM3 2020).

Indekset e treguesve për Informacion dhe Komunikacion, në TM3 2021, ishin: Indeksi i shitjeve neto në volum shënoi rritje për 27.58%, kurse Indeksi i numrit të të punësuarve shënoi rritje për 37.29%, krahasuar me TM3 2020.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 shkurt 2023  - Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 9:00)

- Kuvendi Komunal i Gjilanit mban seancë të jashtëzakonshme, ku në rend dite do të jetë falja e tatimit në pronë në vlerën deri 100 euro për të gjithë tatimpaguesit e kësaj komune, për vitin 2023. (Salla e Kuvendit Komunal të Gjilanit, ora 10:00)

- Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës mban konferencë për shtyp lidhur me gjendjen e punëtorëve teknik të Sektorit Privat te Kosovës dhe dialogu me qeverinë dhe institucionet tjera të Kosovës. (Zyrët e Sindikatës, ora 11:00)

- Lidhja Demokratike e Kosovës Dega në Prizren, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së në Prizren, ora 11:00)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi ndarjet buxhetore, si dhe shqyrton listën e kandidatëve për plotësimin e një pozite për anëtar joekzekuiv të Bordit të Bankës Qendrore të Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C203, ora 13:30)

- Prezantohet puna e kryer rreth vajzave dhe grave me aftësi të kufizuara të cilat kanë folur hapur për historitë e tyre të, abuzimeve seksuale, dhunës fizike, dhunës psikike, keqtrajtimeve, ofendimeve dhe diskriminimeve. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:30)