02 Shkurt 2023

Importi i naftës në Kinë kalon atë të SHBA-së

Kinë, 15 gusht - Sipas të dhënave të publikuara ditët e fundit ngaMinistria e Industrisë e Informacioneve e Kinës, në 5-mujorin e parë tëkëtij viti, përqindja e importit të naftës në Kinë arriti në 55.2% dukekaluar 53.5% të SHBA-së.

Megjithëse tani SHBA-ja është ende vendi më i madh i konsumit e i importit të naftës në botë, përqindja e naftës në konsumin energjetik të këtij vendi është ulur. Në krahasim me SHBA-në, vitet e fundit, konsumi i naftës në Kinë është rritur me ritme të shpejta dhe sasia e naftës së importuar është shtuar nga viti në vit. Parashikohet se deri në vitin 2020, kjo përqindje do të kalojë 60%

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 shkurt 2023

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton draft-planin e punës për sesionin pranveror 2023. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 9:00)

Paneli i Gjykatës së Apelit bën shpalljen e aktgjykimit të apelit në çështjen Hysni Gucati dhe Nasim Haradinaj. (Hagë, ora 9:30)  

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK) mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 10:00)  

- Kuvendi i Kosovës mban seancë plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)  

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve shënon Ditën Globale të Zgjedhjeve me temën “Pjesëmarrja në zgjedhje në Republikën e Kosovës dhe roli i institucioneve”. (Hotel Sirius, ora 10:00)  

-Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, viziton Komunën e Ferizajt ku do të takohet me kryetarin Agim Aliu. (Ferizj, ora 10:30)

- Zëvendëskryeministrja e Republikës së Kosovës, Emilija Redžepi organizon tryezë të rrumbullakët me rastin e regjistrimit të ardhshëm të popullsisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:00)