01 Shkurt 2023

Gjermania eksporton mallra prej 124 miliardë euro vetëm në muajin shkurt

Berlin, 5 prill - Zyra e Statistikave të Gjermanisë Destatis ka njoftuar se eksportet e Gjermanisë janë rritur me 14.3 për qind për të arritur në 124.7 miliardë euro në muajin shkurt, krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar, treguan sot shifrat zyrtare.

Sipas Destatis, importet e vendit u rritën me 24.6 për qind në 113.1 miliardë euro (124.4 miliardë dollarë) gjatë periudhës së njëjtë.

Bilanci i tregtisë së jashtme të vendit shënoi një suficit prej 11.5 miliardë euro (12.7 miliardë dollarë) në shkurt.

“Në tregtinë me Federatën Ruse, eksportet (-6,3 për qind) dhe importet (-7,3 për qind) u ulën ndjeshëm në shkurt 2022 krahasuar me janarin 2022”, tha Destatis.

"Tregtia me Rusinë nuk ishte e kufizuar deri në fund të shkurtit 2022 si rezultat i sulmit të Rusisë ndaj Ukrainës dhe sanksioneve të vendosura si pasojë", thuhet më tej.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)