18 Gusht 2022

Evropianët përgatiten ta rrisin konsumin

Bruksel, 22 dhjetor - Evropianët përgatiten ta rrisin konsumin në janar në kërkim pas produkteve në lëshim, duke marrë parasysh gjendjen e vështirë në ekonominë.

Kjo bëhet e ditur në raportin e Qendrës për hulumtim të tregtisë me pakicë, me ç’rast bëhet e ditur se theks i posaçëm do të vihet mbi rritjen e blerjes përmes internetit.

Sipas këtij hulumtimi, pritet që tregtarët evropianë gjatë periudhës pas Krishtlindjeve të fitojnë gjithsej 118,7 miliardë euro, që është për 2,1 për qind më shumë në krahasim me janarin e vitit 2010.

Me këtë rast shitja në internet në janar të vitit 2010 do të rritej për 23 për qind në 1,78 miliardë euro, derisa shitja në shitoret klasike do të rritej për 0,5 për qind të jo konsiderueshëm.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)