16 Gusht 2022

Eksporti i Bullgari për herë të parë ka tejkaluar importin

Sofje, 27 dhjetor - Shenje të para pozitive për ringjalljen e ekonomisë bullgare gjatë vitit të kaluar filluan në sektorët e eksportimit. Këtë e njoftoi drejtorja e Institutit kombëtar të statistikave Mariana Koceva.

“Sinjale të para pozitive arritën dhe në sferën e shërbimeve, por pasiguria dhe kërkimi i brendshëm i ulët janë shkaku menagjerët akoma të nuk janë optimistë të mëdhenj për zhvillimin e këtij sektori. Sektori i cili del me vështirësi nga kriza është ndërtimi, ku akoma ulja po vazhdon në krahasim me vitet e mëparshëm,” shtoi Koceva.

Drejtorja e Institutit kombëtar të statistikave njoftoi, se eksporti për herë të parë e ka tejkaluar importin gjatë nëntë muajve të fundit, që është një shenje pozitive për zhvillimin e ekonomisë.

Tradicionalisht Bullgaria eksporton produkte farmaceutike dhe materiale të industrisë kimike dhe të ndërtimit të makinave.

Bëri përshtypje fakti, se ka riorientim ndaj tregjeve të reja, që është rezultat nga ristrukturimi i ekonomisë, shtoi ajo.

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 gusht 2022

- Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal organizon debatin publik për të prezantuar dhe diskutuar rreth draft Strategjisë Kombëtare dhe Planit të Veprimit për Menaxhimin dhe Kontrollin e Qenve me dhe pa Pronar 2022-2028. (Amfiteatri i Qeverisë në ish ndërtesen e Rilindjes, ora 9:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, do të takojë Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj. (Kuvendi i Kosovës, Salla N204, ora 9:00 - Mediat mund të marrin pamje në fillim të takimit)

- Komuna e Rahovecit organizon degjim publik me biznese dhe grupe te interesit për buxhetin e vitit 2023 dhe Kornizës Afatmesme Buxhetore për vitet 2024-2025. (Salla e Kuvendit Komunal, ora 11:00)