02 Tetor 2022

Dogana parandalon raste të tentim kontrabandimit

Prishtinë, 30 prill - Gjatë tri ditëve të fundit njësitet e doganës, oficeret doganor kane    parandaluar 17 raste të ndryshme të tentim kontrabandimit nëpër vendkalimet e ndryshme kufitare.

Në degën doganore në Hanin e Elezit oficerët doganor parandaluan disa raste te tentim kontrabandimi te mallrave te ndryshme, pajisje stomatologjike, kamera dhe pajisje per alarm shtëpiak, afer 150 litra derivate te naftes, te gjitha keto raste u zbuluan ne tentim te shmangies se taksave Doganore.

Ne rajonin e Dukagjinit, saktësisht ne Degen Doganore Peja  oficerët doganor  kane zbuluar sasi te madhe te letres per shtypje te fletoreve, ne vlere shume te larte, personi ne fjale nuk posedonte numer te sakt tarifor.

Ne Mitrovice u zbuluan disa raste ne tentim kontrabandim te derivateve te naftes ne sasi rreth 800 L. Perderisa në Prishtine njësitet antikontraband zbuluan dy raste tentim te shmangies se taksave doganore me mallra të vlerës së ulët. Po ashtu edhe ne rajonin e Vermices u konfiskuan sasi te pajisjeve per kompjuter.

Te gjitha mallerat e zbuluara jane konfiskuar, dhe do ti nënshtrohen procedures per kundërvajtje Doganore. Kundervajtjet e larte cekura demshmojne përkushtimin e punes se oficereve doganor.

 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 tetor 2022

 - Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit interviston kandidatët për anëtarë të Këshillit Gjyqësor të Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 9:00)

-  Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione diskuton lidhur me procesin e nxjerrjes së akteve nënligjore, bazuar në Ligjin për Mbrojtjen e Fëmijës me të ftuar, Habit Hajredini - Drejtori i ZyrÑ‘s pÑ‘r Qeverisje tÑ‘ MirÑ‘, Ahmet Kryeziu - Drejtor i Sawe the Children pÑ‘r KosovÑ‘, dhe Naser Lajqi – përfaqësues i OJQ “Syri i Vizionit”. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 10:00)
 
- Avokati i Popullit organizon dëgjim publik lidhur me hetimin e përgjithshëm për shëndetin riprodhues. (Salla e Kuvendit Komunal në Gjakovë, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C301, ora 10:00)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 11:00)

- Kryetari i Komunës së Prishtinës, Perparim Rama përuron hapjen e Sahat Kullës e cila edhe do t'i ndez dritat e Sahat Kullës, duke ndriçuar kështu këtë monument magjepsës të trashëgimisë kulturore në Prishtinë. (Prishtinë, ora 19:00)