07 Gusht 2022

Bursat evropiane hapen me rritje të ndjeshme

Paris, 10 maj - Bursat evropiane u hapën sot me një rritje të ndjeshme pas njoftimit të hartimit të një plani historik ndihme nga vendet e BE-së për të ndihmuar vendet e zonës euro dhe për masa të jashtëzakonshme nga bankat qendrore në botë.

Rreth orës 09:15 (7:15 GMT), Parisi pati një rritje prej 5,59 për qind, Lisbona 7,51 për qind, Milano më tepër se 6 për qind, Amsterdami 3,3 për qind, Londra 3,34 për qind dhe Frankfurti 2,91 për qind, Madridi më tepër se 5 për qind. Bursa zvicerane pati një rritje prej 2,43 për qind.
    
Të premten, pas një jave të trazuar, vendet evropiane i mbyllën të gjitha bursat e tyre me rënie prej më tepër se 3 për qind, me përjashtim të Londrës (-2,62 për qind).

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)