18 Gusht 2022

Bernanke: Inflacioni në SHBA, modest

Washington, 2 mars - Drejtori i Bankës Qendrore tha se ngritja e çmimeve të naftës dhe të ushqimeve ka të ngjarë të shkaktojnë një shkallë inflacioni modest dhe të përkohshëm në Shtetet e Bashkuara.

Kryetari i Rezervës Federale, Ben Bernanke i tha një komisioni të Kongresit se produkte si nafta dhe gruri janë një pjesë e vogël e produkteve të përpunuara, që përbëjnë pjesën më të madhe të blerjeve nga amerikanët.

Por zoti Bernanke tha gjithashtu se nëse çmimet e larta të naftës vazhdojnë për një kohë të gjatë, ato mun d të ndikojnë te shkalla e inflacionit.

Kryetari i Rezervës Federale tha se ekonomia amerikane mund të zhvillohet 4 përqind këtë vit, pak më shumë se sa parashikimet e mëparshme. Megjithatë ai tha se zhvillimi nuk është në rritmin e duhur për të ulur ndjeshëm për disa vjet me radhë papunësinë prej mbi 9 për qind.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)