18 Tetor 2021

ATK dhe dogana mbyllin edhe 17 lojëra të fatit

Prishtinë, 26 shkurt - Administrata Tatimore e Kosovës (ATK), në bashkëpunim me Doganat e Kosovës dhe me asistim të Policisë së Kosovës, kanë vazhduar aksionin e përbashkët në mbylljen e subjekteve dhe njësive të pa licencuara që merren me aktivitete të Lojërave të Fatit dhe verifikimin e zhdoganimit të aparateve për lojë edhe në Komunën e Ferizajt, Mitrovicës dhe Prizrenit.

Një aksion i tillë ka rezultuar me mbylljen 17 (shtatëmbëdhjetë) pikave të lojërave të fatit, prej tyre: 8 subjekte, dhe 9 njësi të subjekteve të licencuara, të vendosura nëpër lokacione të ndryshme.

Aktivitete të tilla të planifikuara dhe të koordinuara në mes ATK-së, DK-së dhe PK-së, janë planifikuar të vazhdojnë edhe ditëve në vijim, duke mbuluar kështu gjithë territorin e Republikës së Kosovës. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Tetor 2021

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Shefi i Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve nga BE Lukas Mandl dhe Udhëheqësja e Delegacionit të Anëtarëve të Parlamentit Evropian Viola von Cramon-Taubadel mbajnë konferencë për shtyp lidhur me për zgjedhjet lokale në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin "Transparenca dhe llogaridhënia në universitetet publike në Kosovë - Mos - Informimi i Publikut 3". (Swiss Diamond Hotel, ora 11:00)

- Komisioni Evropian do ta publikojë paketën vjetore të zgjerimit, përfshirë Raportet e Vendeve ku do te mbahet konferencë për shtyp nga Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerimi, Oliver Varhelyi. (Transmetimi në faqen e Zyrës së BE-së në Facebook, ora 17:15)

- Teatri i Prishtinës Dodona shfaq “Bob Vatsoni bie nga kati i nëntë por nuk vdes plotësisht”. (Teatri Dodona, ora 17:30)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog i dorëzon raportin e Komisionit Evropian Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me ç'rast do të mbajnë edhe një konferencë te përbashkët për shtyp, ora 18:30)