09 Dhjetor 2021

AKP shpërndan 20 për qindeshin për tri ndermarrje

Prishtinë, 30 prill -  Bordi i Drejtorëve të Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP), dje në selinë e AKP-së në Prishtinë ka mbajtur takimin e 21-të të radhës.

Bazuar në strategjinë për përshpejtimin e ndarjes së 20%, Bordi i Drejtorëve i AKP-së, mori vendim për shpërndarje të pjesshme të 20 për qindëshit për punëtorët e tri ndërmarrjeve (Plantacioni - Ferizaj, Mustafe Goga - Ferizaj dhe Utva - Pejë).

Bordi mori vendimin që të liroj nga raportimi i mëtutjeshëm ndërmarrjen e re “Veraria Rahoveci”, SH.P.K, pas përmbushjes së kushteve të parapara sipas kontratës së shitjes.

Bordi i Drejtorëve të AKP-së aprovoi rekomandimet, që ndërmarrja “Emin Duraku”, ndërmarrja “Jatex” dhe ndërmarrja “Deva” nga Gjakova të trajtohen si ndërmarrje shoqërore.

Gjatë këtij takimi, Bordi aprovoi edhe transaksionet e disa prej shitjeve të aseteve përmes procesit të Likuidimit 1, sipas rekomandimeve të menaxhmentit të AKP-së.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 dhjetor 2021

- Shoqata e Bankave të Kosovës organizon hapjen e “Konventës Vjetore bankare të SHBK-së 2021”. (Swiss Diamond, ora 9:30)

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’rast do të bëjë publikimin e gjetjeve nga hulumtimi “Perceptimet e sektorit privat rreth prokurimit publik”. (Zyrat e Lëvizjes FOL, ora 10:00)

- Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe Kolegji IBC-M organizojnë tryezën e diskutimit për prezantimin e Raportit të Vlerësimit të Kartelës Matëse të Autonomisë Universitare. (Amfiteatri i Bibliotekës Qendrore Universitare, kampusi i UP-së, ora 10:00)

- Mbahet seanca e 2-të e rregullt të Kuvendit të Komunës së Mitrovicës në të cilën do të zgjedhet kryesuesi i Kuvendit të Komunës. (Salla e Kuvendit të Komunës, ora 10:00)

- Kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri i dorëzon detyrën kryetarit të ri, Alban Hyseni. (Zyra e Kryetarit, ora 11:00)

- Rrjeti Mesdhetar i Grave Ndërmjetësuese së bashku me OJQ-në She Solutions mban konferencën "Gratë në sektorin e sigurisë: ndërmjet sfidave dhe mundësive". (Zyra e BE për informim, ora 11:00)

- Instituti Demokratik i Kosovës / Transparency International Kosova organizojnë ekspozitën për fotografinë më të mirë kundër-korrupsion 2021, ku do të shpallen tre fituesit e kësaj gare. (Parku Arkeologjik ‘Lapidariumi’ përballë Muzeut Kombëtar të Kosovës, ora 11:00)

- OJQ AKTIV bën prezantimin e aplikacionit Aber online për celularë Android dhe iOS. (Hotel Ulpiana në Graçanicë, ora 11:00)

- Instituti D4D organizon tryezën diskutuese me temën “Fushata zgjedhore në llupë: A e kërcënojnë integritetin zgjedhor çrregullimet e informacionit?”. (Hotel Prishtina, ora 14:00)