07 Gusht 2022

Konferenca për sigurinë kibernetike trajton lajmet e rrejshme në Kosovë

Prishtinë, 23 nëntor - OJQ Albanian Cyber Association me financimin dhe përkrahjen e plotë të Ambasades Amerikane organizojnë edicionin e dytë të konferencës me te madhe për Siguri Kibernetike ne rajon me fokus siguria kibernetike dhe lajmet e rrejshme nga mediat në Kosovë.
 
Ekpertët vendor dhe ndërkombëtarë do të flasin për teknika të sofistikuara të hacking, blockchain, threat hunting, fake news dhe firewalls. Presim hapjen e konferencës nga i nderuari Nick Giacobbe - U.S. Embassy Prishtinë.

Risi e këtij edicioni është gara e hakereve etik që do garojnë për shumën $20’000 për të raportuar dobësia në portalet e mediave kryesore në Kosovë.

Qëllimi i projektit është ngritja e vetëdijes se sigurisë ne institucionet qeveritare, mediat dhe shoqëritë civile.

Me aprovimin dhe pëlqimin e Ministrisë së Shëndetësisë na lejohet mbajtja e kësaj konference të rëndësishme me kushte që të respektohen masat si më poshtë:

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 8 gusht 2022

 - Universiteti i Biznesit dhe Teknologjisë mban konferencën e Akademikëve të Diasporës. (Parku Shkencor Inovativ i UBT-së në Lipjan, ora 9:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Pallati i Drejtësisë, objekti A, ora 11:30)

- Grupi Parlmentar i Lëvizjes Vetëvendosje! mban konferencë për media. (Holli i Kuvendit. ora 14:00)

- Fondacioni Lumbardhi hap ekspozitën " Çka nëse historia do të na përkiste neve?" të kuruar nga Kumjana Novakova. (Shtëpia e Shani Efendiut në Prizren, ora 20:00)

- Dokufest dhe Lumbardhi organizojnë koncertin e Hercules & Love Affair. (Kino Bahçe!, ora 20:00)