09 Gusht 2022

Apple ndërpret të gjitha shitjet e saj në Rusi

New York, 2 mars - Kompania teknologjike Apple ka ndërprerë shitjen e të gjitha produkteve të saj në Rusi.

Në një deklaratë nga Apple thuhet se "Kompania ka një shqetësim të thellë nga pushtimi i Rusisë ndaj Ukrainës".

Më tej thuhet se kompania mbështet përpjekjet humanitare dhe ka siguruar ndihmë ndaj krizës së refugjatëve dhe se ka bërë çdo gjë që mundet për të mbështetur ekipet e saj në rajon.

"Kompania ka marrë një sërë masash si kundërpërgjigje ndaj pushtimit të Rusisë. Janë ndërprerë shitjet e të gjitha produkteve të Apple-s në Rusi", thuhet në deklaratë.

Po ashtu janë kufizuar edhe Apple Pay dhe shërbimet e tjera, bëhet e ditur në deklaratën ku vihet theksi se aplikacionet "RT News" dhe "Sputnik News" të medias shtetërore të Rusisë nuk do të mund të shkarkohen nga dyqanet e aplikacioneve jashtë Rusisë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)