24 Shtator 2021

ORCA përgëzon Fakultetin e Sporteve

Prishtinë, 7 gusht - Përfaqësuesit e ORCA-s Rron Gjinovci e Gramos Buçinca kanë vizituar sot Dekanin Musa Selimi të Fakultetit të Edukimit Fizik dhe të Sportit të Universitetit të Prishtinës, me ç’rast e kanë përgëzuar për përmirësimin e performancës shkencore të këtij Fakulteti, i cili për shkak të rritjes së punimeve shkencore nuk është më në vendin e fundit në radhën e fakulteteve të UP-së. Në takim morën pjesë edhe emra të njohur të sportit kosovar që shërbejnë si profesorë në Fakultet.

Sado që rritja e numrit të punimeve është e vogël, pasur parasysh rrethanat dhe kushtet e vështira në të cilat punon Fakulteti, ORCA e sheh si të rëndësishëm faktin që është rritur publikimi shkencor në këtë Fakultet. Kjo tregon se edhe në kushte të rënda shkenca është e mundur dhe jep shpresë që Universiteti i Prishtinës të avancojë tutje në këtë drejtim.

ORCA u njoftua për së afërmi me punën dhe sukseset e jashtëzakonshme të studentëve dhe stafit akademik të Fakultetit në rrafshin ndërkombëtar. Po ashtu pati dakordim që Fakulteti i Edukimit Fizik dhe i Sportit së bashku me ORCA-n të avokojnë për përmirësimin e mëtutjeshëm të infrastrukturës, për hartimin e një rregulloreje të veçantë të avancimeve për këtë Fakultet e cila i përshtatet karakteristikave të Fakultetit, si dhe për shtimin e orëve të Edukatës Fizike në nivel vendi në sistemin arsimor parauniversitar me qëllim të ruajtjes së shëndetit dhe rritjes së mundësive për punësim të studentëve të këtij Fakulteti.

ORCA përveç kritikës së zellshme për parregullsitë kudo në hapësirat publike universitare, thekson rëndësinë e afirmimit të sukseseve të vogla si ai i Fakultetit të Edukimit Fizik dhe të Sportit. ORCA do të qëndrojë pranë dhe me të gjithë ata që angazhohen për rritjen e cilësisë së arsimit në vend.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 Shtator 2021 - Komisioni për Integrim Evropian shqyrton Programin Kombëtar për zbatimin e Marrëveshjes së Stabilizim- Asociimit 2021-2025, i ftuar Besnik Bislimi, zëvendëskryeministër i parë për Integrim Evropian, Zhvillim dhe Dialog. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 9:00)    

- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione rishqyrton planin e punës për sesionin vjeshtor 2021. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

- Kandidatit të PDK-së për komunën e Prizrenit, Shaqir Totaj viziton KF “Liria”  dhe me pas KF “Prizreni” . (Stadiumi i Prizrenit, ora 10:30)

- Kandidati për Kryetar të Prishtinës, Uran Ismaili do të mbaj sot konferencë për media. (Te Deponia Ilegale e mbeturinave, afër Tauk Bahçes, ora 14:00 - mediat i presim në udhëkryqin e Tauk Bahçes, te rruga e Bledit, nga ora 13:40)

- Kandidati për kryetar të Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati, sot mban takim elektorale me strukturat e rinisë së degës së Nismës në Malishevë. (Stadiumi “Liman Gegaj” në Malishevë, ora 14:00)

 - Kandidatit të PDK-së për komunën e Prizrenit, Shaqir Totaj bashkë me Kryetarin e PDK-së, Memli Krasniqi viziton Bashkësinë Islame në Prizren. (Prizren, ora 14:15)

 - Kandidatit të PDK-së për komunën e Prizrenit, Shaqir Totaj shpalos programit për arsim. (Qendra Europa, në Plato, ora 16:00)

- Mbahet dita e dytë e Kongresit të Parë Klinik i Kolegjit te Kirurgëve të Kosovës organizuar në bashkëpunim me Odën e Mjekëve të Kosovës. (Hotel Emerald, ora 17:00)