01 Shkurt 2023

Hungarisë i merret organizimi i garave në Moto GP

Budapest, 20 mars - Federata ndërkombëtare e motoçiklistëve ka bërë të ditur se Hungaria këtë sezon nuk do të organizojë gara në kampionatin e Moto GP-së, pasi që shtegu në Balatonring nuk do të përfundojë brenda kohës.

Punët në shtegun Balatonring në afërsi të vendit Savoli janë shtyrë, pasi që qeveria hungareze javën e kaluar hoqi dorë nga projekti.

Gara në Moto GP në Hungari është dashur të mbahet vitin e kaluar, por edhe atëherë organizatorët hoqën dorë për shkak të gjendjes së pavolitshme financiare.

Në vend të Hungarisë, gara do të mbahet në Aragon më 19 shtator. Shtegu në “Motorlend”, në Aragon ka qenë i rezervuar në kalendarin e garave për vitin 2010.

Spanja në këtë formë do të jetë nikoqir i garës së katërt në kampionat, pasi që pos Aragonit, garat do të mbahen edhe në Heres, Barcelonë dhe Valencia.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)