01 Shkurt 2023

Brazili tërheq kandidaturën për Kupën e Botës në futboll për femra 2023

Rio de Zhanerio, 10 qershor - Brazili ka tërhequr kandidaturën për të organizuar Kupën e Botës të futbollit për femra 2023.

Autoritetet e vendit kanë thënë se nuk mund t'i ofrojnë FIFA-s garancitë e nevojshme financiare për shkak të ndikimeve të pandemisë së COVID-19.

Konfederata braziliane e futbollit gjithashtu deklaroi se do të mbështesë kërkesën e Kolumbisë përballë asaj të Japonisë dhe kandidaturës së përbashkët të Australisë dhe Zelandës së Re.

Amerika e Jugut asnjëherë nuk e ka organizuar këtë turne.

Vendimi pritet të merret në 25 qershor.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)