01 Shkurt 2023

Qeveria demanton kontrollimin e kryeministrit në aeroport

Prishtinë, 21 maj - Pëmes një komunikate për media, zyra e kryeminsitrit ka demantuar njoftimet në media lidhur me "incidentin e aeroportit", ku thuhej se policia e Eulex-it ka kontrolluar kryeministrin dhe ministrat ne nisjen e tyre për vizitë në Turqi.

"Qeveria e Republikës së Kosovës është e përkushtuar për sundimin e ligjit dhe për respektimin e të gjitha procedurave të parapara me ligjet në fuqi, përfshirë këtu edhe ato që ndërlidhen me kalimin normal të kufinjve të Republikës së Kosovës.

Edhe me rastin e udhëtimit në Turqi, kalimi i kufirit nga ana e delegacionit të udhëhequr nga kryeministri Thaçi është bërë normalisht, si çdo herë tjetër, sipas rregullave protokolare", thuhet ne kumtesë.

"Dezinformatat e ditëve të fundit nga ana e disa mediave për kinse kontrollimin e kryeministrit Hashim Thaçi dhe anëtarëve të delegacionit zyrtar të Republikës së Kosovës para nisjes në Turqi, janë të pavërteta. Keqinformimi i tillë i qytetarëve të Republikës së Kosovës është joetik, i njëanshëm dhe nuk i shërben informimit të drejtë dhe profesional.", thuhet ne kumtesen nga zyra e kryeministirit Hashim Thaçi.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)