04 Dhjetor 2022

Protestojnë gardianë e shërbyes civilë të Burgut të Dubravës

Istog, 8 shkurt - Rreth 500 gardianë dhe shërbyes civilë të Burgut të Dubravës, të pakënaqur me kushtet e tyre të punës, kanë protestuar të hënën prej orës 8.00 deri në orën 10.00 të paradites.

Kryetar i Sindikatës së Punëtorëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës Zenun Sadikaj, ka deklaruar se protesta ka përfunduar pa ndonjë problem, ndërkohë i është dhënë afat ministrisë së Drejtësisë që deri të mërkurën të gjej zgjidhje që do të përmirësonte kushtet e punës së gardianëve dhe shërbyesve civilë të angazhuar në burgjet dhe qendrat e paraburgimit në Kosovë.

"Te ne janë edhe gardianët e Qendrës së Paraburgimit të Pejës, ndërsa qendrat tjera janë solidarizuar me ne. Lipjani, Prishtina, Gjilani, Prizreni në vendet e veta, të gjithë do të protestojmë në qendrat ku punojmë. Sot për fillim është dy orëshe, mendojmë të presim dhe ti japim afat Ministrisë së Drejtësisë, konkretisht Nekibe Kelmendi deri të mërkurën. Varësisht nga përgjigjja e saj ne do të marrim përgjigje, mendojmë që në mënyrë sa më të mirë të organizohem dhe të protestojmë në Prishtinë pranë Ministrisë së Drejtësisë”, ka thënë Sadikaj

Protestuesit i kanë bërë thirrje Qeverisë së Kosovës për shikimin e pozitës tejet të vështirë të stafit që punojnë nëpër burgje dhe realizimin e kërkesave tona.

Kalendari

Ngjarjet e datës 4 dhjetor 2022

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, së bashku me Ministrin e Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati dhe Ministrin e Administrimit të Pushtetit Lokal, Elbert Krasniqi, prezantojnë buxhetin për vitin 2023 para qytetarëve të Komunës së Gjakovës. (Shkolla e Muzikës “Prenk Jakova”, Gjakovë, ora 15:00)