29 Janar 2023

Promovohet 'Ligji për Mbrojtjen e Fëmijës'

Prishtinë, 4 gusht - Organizata Syri i Vizionit në partneritet me organizatën Save the Children dhe në bashkëpunim me Zyren për Qeverisje të Mirë  dhe Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione organizojnë fushatën sensibilizuese "Unë kam një Ligj që më mbron” si pjesë e fushatës së ndalimit të Ndëshkimit Trupor dhe Dhunës ndaj Fëmijëve #RriteMeDashni dhe fushatës nacionale #DashnipërCdoFëmijë.

Fushata ka për qëllim promovimin e “Ligji për Mbrojtjen e Fëmijës – dy vite pas hyrjes në fuqi” dhe ndalimin e  ndëshkimit trupor, duke ndërgjegjësuar dhe vetëdijësuar gjithë qytetarët në parandalimin e dhunës dhe ndëshkimit trupor ndaj fëmijëve dhe  institucionet qeveritare të ndërmarrin veprime konkrete në zbatimin e këtij ligji, qe fëmijët të ndjejnë mbrojtjen dhe sigurinë dhe të drejtat që ju garantohen nga shteti.

Poashtu, ky aktivitet realizohet më pjesëmarrjen e drejtëpërdrejtë të grupeve të fëmijëve nga grupi Respect Our Right’s-ROR dhe Asambletë komunale të Fëmijëve –AKF, dhe synon të rris vetëdijen e prindërve dhe kujdestarëve ligjorë për pasojat që ka ndëshkimi trupor dhe ushtrimi i dhunës, si një dukuri mjaft e shprehur në shkollë dhe familje.

 
 

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 29 janar 2023

- Mbahet Konventa e VII zgjedhore e Rinisë Demokratike të Kosovës ku prezentë do të jetë edhe Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi. (Klan Arena, ora 12:00)