25 Tetor 2021

Prokuroritë kanë ngritur 25 aktakuza kundër 30 personave

Prishtinë, 21 korrik - Prokurori  i  Shtetit ka njofuar se nga  prokuroritë  themelore  janë ngritur njëzetepesë aktakuza, kundër tridhjetë personave, për vepra të ndryshme penale, ndërsa, me urdhër të prokurorit të shtetit janë ndaluar dymbëdhjetë persona dhe janë paraqitur tri kërkesa për caktimin e masës së paraburgimit kundër katër personave.

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës, ka ndaluar një person dhe ka paraqitur një kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit kundër një personi.

Prokuroria  Themelore  në  Prishtinë, me urdhër  të prokurorit ka ndaluar dy persona të dyshuar dhe ka ngritur trembëdhjetë aktakuza kundër trembëdhjetë personave, për vepra të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Prizren, me urdhër të prokurorit ka ndaluar një person të dyshuar dhe ka ngritur katër aktakuza kundër gjashtë personave, për vepra të ndryshme penale të parapara në Kodin Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

Prokuroria Themelore në Pejë ka ndaluar tre persona të dyshuar, për vepra të ndryshme penale. Prokuroria Themelore në Gjilan, ka ngritur dy aktakuza kundër dy personave.

Prokuroria Themelore në Gjakovë, me urdhër të prokurorit kujdestar ka ndaluar tre persona të dyshuar në kohë zgjatje prej 48 orësh, në dy raste të ndara si dhe ka bërë një kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit, kundër një personi të dyshuar.

Prokuroria Themelore në Mitrovicë ka ngritur dy aktakuza kundër tre personave, për shkak të veprave të ndryshme penale.

Prokuroria Themelore në Ferizaj ka ndaluar dy persona të dyshuar ka paraqitur një kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit kundër dy personave si dhe ka ngritur katër aktakuza kundër gjashtë personave për vepra të ndryshme penale.

Kalendari

Ngjarjet e datës 25 Tetor 2021

- Komisioni i Pavarur i Mediave në bashkëpunim me Departamentin e Gazetarisë të UP-së, me rastin fillimit të javës globale për edukimin mbi median dhe informacionin, organizojnë tryezë diskutimi me temën: “Edukimi Medial - Përmbajtjet e papërshtatshme për fëmijë”. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Nën patronatin e Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi do të mbahet “Java për të Drejtat e Viktimave të Krimit”, me moton “Së bashku në mbrojtje të viktimave të krimit”. (Hotelin Emerald, ora 10:00)

- GLPS mban tryezë diskutimit me temë “Meritokracia në shërbimin e jashtëm të Kosovës: një sërë rekomandimesh që duhet marrë parasysh”. (Hotel Swiss Diamond, ora 10:30)

- Punëtorët e Lotarisë së  Kosovës mbajnë protestë në të cilën do të kërkohet miratimi i ligjit për Lotarinë e Kosovës. (Para ndërtesës së Qeverisë, ora 11:00)

- Mbahet konferencë për media lidhur me Festivalin e 12 -të i Filmit të Shkurtër Ballkani Përtej Kufijve. (Kino Armata, ora 12:45)

- Oda e Hotelerisë dhe Turizmit të Kosovës  do të mbajnë tubim për të diskutuar masat e reja. (Golden Imperial, ora 19:00)