18 Gusht 2022

Prokuroria Themelore në Gjakovë zgjidhë 415 lëndë përmes ndërmjetësimit

Gjakovë, 28 dhjetor – Prokuroria Themelore në Gjakovë, zyra për ndërmjetësim, përmes procedurave alternative duke iu referuar dispozitave ligjore të nenin 232, të KPPRK-së, gjatë vitit 2021, ka arritur që përmes marrëveshjeve të ndërmjetësimit të zgjidhë 415 lëndë.

Gjatë periudhës kohore 01.01.2021 deri më 24.12.2021, kjo zyre nga lëndët e pranuara  nga prokurorët e kësaj prokurorie, ka zgjidhur me sukses 415 lëndë, përmes marrëveshjeve të ndërmjetësimit.

Prokuroria Themelore në Gjakovë, zyra për ndërmjetësim, ka trajtuar të gjitha rastet me seriozitet të lartë duke vlerësuar vullnetin e lirë të palëve, barazinë e palëve, paanshmërinë dhe pavarësinë e tyre si dhe privatësinë e konfidencialitetin.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)