23 Maj 2022

Policia vazhdon trajnimet policore, me qëllim ngritjen e profesionalizmit

Prishtinë, 20 gusht - Ndër prioritet kryesore strategjike të Policisë së Kosovës janë: ngritja e vazhdueshme e kapaciteteve të brendshme, sigurimi i ruajtjes së nivelit të profesionalizmit dhe integritetit të lartë të zyrtarëve të policisë, zbatimi i ligjit në harmoni me praktikat dhe standardet më të mira. Aftësitë dhe shkathtësitë e zyrtarëve policorë janë në zhvillim të vazhdueshëm, me qëllim që në çdo moment t’u përgjigjen sfidave me të cilat ballafaqohen.       

Në vitin 2021, Polica e Kosovës, krahas trajnimeve të planifikuara, trajnimeve të brendshme dhe ricertifikimit,  ad hoc ka zhvilluar  3 (tri) lloj trajnimesh shtesë, shumë të rëndësishme, në tri fusha specifike, me raste të atyre fushave zyrtarët policorë ballafaqohen çdo ditë:  

Trajnimet e realizuara janë:   

Të drejtat e njeriut dhe autorizimet policore

Trajtimi i rasteve të dhunës ne familje

Raportimi i informatave në Sistemin Informativ të Policisë së Kosovës.

Numri i zyrtarëve policorë që kanë ndjekur këto trajnime janë si vijon: Të drejtat e njeriut dhe autorizimet policore,  janë realizuar 153 trajnime me 3985 pjesëmarrës; trajtimi i rasteve të dhunës ne familje, janë realizuar 114 trajnime me 3734 pjesëmarrës dhe raportimi i informatave në Sistemin Informativ të Policisë së Kosovës (SIPK), janë realizuar 132 trajnime me 3536 pjesëmarrës.

Pjesëmarrja në këto trajnime ka përfshirë nivelin qendror (Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë) dhe atë lokal (Drejtoritë Rajonale Policore dhe Stacionet Policore), ku kujdes i është kushtuar përfaqësimit etnik dhe gjinor të pjesëmarrësve në trajnime.  


 

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 maj 2022

- Koalicionit për Transparencë dhe Integritet i themeluar dhe mbështetur nga KFOS-i, do të organizojë tryezë me temën “Pazari me tema të diplomës” ku do të diskutohet lidhur me shit-blerjen e temave të diplomës. (Biblioteka Kombëtare Universitare e Kosovës, ora 9:30)

- Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike shqyrton raportin e auditimit të performancës “Prokurimi në Korporatën Energjetike të Kosovës” ku të ftuar janë edhe Kryesuesi i Brodit dhe Kryeshefi ekzekutiv i KEK-ut. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C203, ora 10:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton raportin e Projektligjit për mbrojtjen e ajrit dhe Projektligjin për Akcizën në Produktet e Duhanit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

Komisioni për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim mban dëgjim publik për Projektligjin për Produktet Biocide. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N506, ora 10:00)

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Inspektoratin Sanitar të Kosovës dhe Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Inspektoratin Shëndetësor. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 10:00)

- Osman Buleshkaj, konsulent i GIZ prezanton Sistemin e Arsimit Parauniversitar në Kosovë, para Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 10:00)

- OJQ Aktiv prezanton publikimin “Rekomandime për kornizën e politikave mbi zbatimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve”. (Hotel Sirius, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti voton raportin vjetor të Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale për vitin 2021. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Kryetari i Komunës, Alban Hyseni, do të marrë pjesë në takimin e organizuar nga Rrjeti i Biznesit të Globit. (Vali Ranch në Gjilan, ora 18:30)