01 Shkurt 2023

NATO do të reduktojë trupat e KFOR-it në Kosovë

Washington, 20 maj - NATO do të përshpejtojë hapat në planin për reduktimin e prezencës ushtarake në Kosovë. Kështu u shpreh një komandant i NATO-të mërkurën në mbrëmje, duke u bazuar në përmirësimin e situatës në Ballkan.

Në një konferencë në Uashington, Komandanti Suprem i Aleancës, admirali amerikan James Stavridis tha, se situata në Ballkan \"nuk është perfekte, por po shkon në drejtimin e duhur\".

NATO që ndërkohë ka vendosur reduktimin e trupave në Kosovë  nga 15.000 në 10.000 ushtarë, nga fundi i këtij viti mund ta ulë këtë numër ndoshta deri në 5.000, ka thënë Stavridids.

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Rasmussen ka bërë të ditur se në shtator, NATO do t\'i qëndrojë planit të saj për të reduktuar trupat e KFOR-it, por çdo reduktim i trupave do të parandiqet nga një analizë e plotë e situatës së sigurisë për të siguruar nëse ky shkurtim mund të ketë efekte negative në rajon. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)