09 Dhjetor 2021

MD dhe MPB, themelojnë një mekanizëm të zbatimit të ligjit

Prishtinë, 26 maj - Ministri i Drejtësisë, Haki Demolli, priti sot në një takim të përbashkët pune Ministrin e Punëve të Brendshme Bajram Rexhepi, kryetarin e Gjykatës Supreme të Kosovës, Fejzullah Hasani, kryeprokurorin e Kosovës Ismet Kabashi, si dhe drejtorin e Policisë së Kosovës, Behar Selimi.

Qëllimi i mbajtjes së këtij takimi ishte thellimi i bashkëpunimit dhe koordinimi i aktiviteteve të përbashkëta në mes institucioneve vendëse të zbatimit të ligjit.

Në këtë takim palët pjesëmarrëse u pajtuan që ta themelojnë një mekanizëm të përhershëm, i cili përbëhet nga një përfaqësues i Ministrisë së Drejtësisë, një përfaqësues i Ministrisë së Punëve të Brendshme, një përfaqësues nga gjykatat, një përfaqësues nga prokuroritë dhe një nga Policia e Kosovës.

Ky grup punues do të mblidhet dy herë në muaj dhe do t’i identifikojë problemet dhe sfidat me të cilat përballen Policia e Kosovës, prokuroritë dhe gjykatat e vendit.

Udhëheqësit e institucioneve të drejtësisë dhe të sigurisë shprehën optimizmin e tyre se formimi dhe funksionalizimi i këtij grupi punues do të ndikojë pozitivisht në koordinimin e aktiviteteve të përbashkëta në mes të këtyre institucioneve, për të arritur qëllimin e përbashkët, i cili është sundimi i ligjit në Republikën e Kosovës. Your browser may not support display of this image. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 dhjetor 2021

- Shoqata e Bankave të Kosovës organizon hapjen e “Konventës Vjetore bankare të SHBK-së 2021”. (Swiss Diamond, ora 9:30)

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’rast do të bëjë publikimin e gjetjeve nga hulumtimi “Perceptimet e sektorit privat rreth prokurimit publik”. (Zyrat e Lëvizjes FOL, ora 10:00)

- Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe Kolegji IBC-M organizojnë tryezën e diskutimit për prezantimin e Raportit të Vlerësimit të Kartelës Matëse të Autonomisë Universitare. (Amfiteatri i Bibliotekës Qendrore Universitare, kampusi i UP-së, ora 10:00)

- Mbahet seanca e 2-të e rregullt të Kuvendit të Komunës së Mitrovicës në të cilën do të zgjedhet kryesuesi i Kuvendit të Komunës. (Salla e Kuvendit të Komunës, ora 10:00)

- Kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri i dorëzon detyrën kryetarit të ri, Alban Hyseni. (Zyra e Kryetarit, ora 11:00)

- Rrjeti Mesdhetar i Grave Ndërmjetësuese së bashku me OJQ-në She Solutions mban konferencën "Gratë në sektorin e sigurisë: ndërmjet sfidave dhe mundësive". (Zyra e BE për informim, ora 11:00)

- Instituti Demokratik i Kosovës / Transparency International Kosova organizojnë ekspozitën për fotografinë më të mirë kundër-korrupsion 2021, ku do të shpallen tre fituesit e kësaj gare. (Parku Arkeologjik ‘Lapidariumi’ përballë Muzeut Kombëtar të Kosovës, ora 11:00)

- OJQ AKTIV bën prezantimin e aplikacionit Aber online për celularë Android dhe iOS. (Hotel Ulpiana në Graçanicë, ora 11:00)

- Instituti D4D organizon tryezën diskutuese me temën “Fushata zgjedhore në llupë: A e kërcënojnë integritetin zgjedhor çrregullimet e informacionit?”. (Hotel Prishtina, ora 14:00)