27 Nëntor 2022

Marian Petre, shef i policisë speciale të EULEX-it

Prishtinë, 25 prill - Koloneli rumun, Marian Petre është emëruar shef i departamentit të policisë speciale në kuadër të EULEX-it, njoftuan mediat rumune.

Qeveria e Rumanisë, bën të ditur RTK tha se ky emërim është rezultat i hapave të përbashkët të institucioneve të Rumanisë dhe zyrave përgjegjëse për emërime të tilla të Bashkimit Evropian.

Rumania ben pjese ne vendet qe nuk e kanë njohur shtetësinë e Kosoves.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)