01 Shkurt 2023

Kosova i bashkangjitet javës globale kundër dhunës me armë

Prishtinë, 17 maj - Ministria e Punëve të Brendshme në bashkëpunim të ngushtë me Projektet e UNDP-së KOSSAC dhe WSSI do të shënojnë Javën Globale kundër Dhunës me Armë 2010 me një tryezë të rrumbullakët të titulluar “A jeni të gatshëm të çarmatosni dhunën në familje?” sot nga ora 11:00 deri 13:00, në Hotel Prishtina.

Qëllimi i tryezës është të diskutojë rreth gatishmërisë së institucioneve kosovare dhe shoqërisë civile për të luftuar dhunën në familje dhe përdorimin e armëve dhe të promovojë mëtutje mekanizmat aktivë për përkrahjen e qytetarëve.

Në këtë ngjarje do të marrin pjesë Z. Bajram Rexhepi, Ministër i Punëve të Brendshme, Znj. Osnat Lubrani, Përfaqësuese e Përhershme e UNDP-së, Znj. Shqipe Krasniqi nga Agjensioni për Barazi Gjinore pranë Zyrës së Kryeministrit dhe Znj. Igballe Rogova nga Rrjeti i Grave të Kosovës.

Java Globale kundër Dhunës me Armë organizohet nga Rrjeti Ndërkombëtar i Veprimit ndaj Armëve të Vogla dhe këtë vit ka tri objektiva kryesorë: Traktatin mbi Tregëtinë me Armë, Çarmatimin e Dhunës në Familje dhe Raportimin mbi Marrëveshjet Ndërkombëtare.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 shkurt 2023

- Ndërmarrja Publike Banesore, qiramarrësit, punëtorët e lokaleve dhe qytetarë të tjerë protestojnë për rritjen e çmimit të qirasë për lokalet në Prishtinë.  (Komuna e vjetër e Prishtinës, ora 9:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 9:30)
 
- Auditorja e Përgjithshme, Vlora Spanca do të shpalos gjetjet dhe rekomandimet e raporteve të auditimit: “Të hyrat nga qiraja në Agjencinë Kosovare të Privatizimit për periudhën 2012-2021”, si dhe “Funksionimi i sistemit të Grantit të Performancës Komunale dhe menaxhimi i projekteve të financuara nga donatorët për vitin 2021”. (Ambientet e Zyrës Kombëtare të Auditimit, ora 11:00)

- Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, formon grupin punues për hartimin e planit të punës së komisionit për vitin 2023. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 11:30)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 12:00)