09 Dhjetor 2021

KFOR mban manovra, “Ushtrim i rastit”

Prishtinë, 4 maj - Nga data 4 deri më 5 Maj 2010, një ushtrim i forcave manovruese të KFOR-it do të zhvillohet në pjesën qëndrore të Kosovës. Kjo do të përfshijë tërë zonës e përgjegjësisë së Battle Grupi-it Shumëkombësh Qendër (MNBG-C) duke përfshirë edhe kufijtë.

Ushtrimi është pjesë e ciklit trajnues i cili ka për qëllim për të ushtruar gatishmërinë luftarake dhe aftësitë operacionale të Battle Grupeve Shumëkombëshe të KFOR-it brenda mjeteve dhe strukturave të tyre aktuale.

Ky ushtrim nuk është përgjigje ndaj, apo përgatitje për, çfarëdo situate aktuale apo që pritet të ndodhë në Kosovë.

KFOR-i në mënyrë rutinore zhvillon ushtrime për të treguar se KFOR-i është i vendosur dhe i aftë të dislokojë forca në mënyrë efektive kur shfaqet nevoja, si pjesë e përkushtimit për të frenuar çfarëdo dhune apo trazire për të ruajtur ambient të qetë dhe të sigurtë dhe lirinë e lëvizjes.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 dhjetor 2021

- Shoqata e Bankave të Kosovës organizon hapjen e “Konventës Vjetore bankare të SHBK-së 2021”. (Swiss Diamond, ora 9:30)

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’rast do të bëjë publikimin e gjetjeve nga hulumtimi “Perceptimet e sektorit privat rreth prokurimit publik”. (Zyrat e Lëvizjes FOL, ora 10:00)

- Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe Kolegji IBC-M organizojnë tryezën e diskutimit për prezantimin e Raportit të Vlerësimit të Kartelës Matëse të Autonomisë Universitare. (Amfiteatri i Bibliotekës Qendrore Universitare, kampusi i UP-së, ora 10:00)

- Mbahet seanca e 2-të e rregullt të Kuvendit të Komunës së Mitrovicës në të cilën do të zgjedhet kryesuesi i Kuvendit të Komunës. (Salla e Kuvendit të Komunës, ora 10:00)

- Kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri i dorëzon detyrën kryetarit të ri, Alban Hyseni. (Zyra e Kryetarit, ora 11:00)

- Rrjeti Mesdhetar i Grave Ndërmjetësuese së bashku me OJQ-në She Solutions mban konferencën "Gratë në sektorin e sigurisë: ndërmjet sfidave dhe mundësive". (Zyra e BE për informim, ora 11:00)

- Instituti Demokratik i Kosovës / Transparency International Kosova organizojnë ekspozitën për fotografinë më të mirë kundër-korrupsion 2021, ku do të shpallen tre fituesit e kësaj gare. (Parku Arkeologjik ‘Lapidariumi’ përballë Muzeut Kombëtar të Kosovës, ora 11:00)

- OJQ AKTIV bën prezantimin e aplikacionit Aber online për celularë Android dhe iOS. (Hotel Ulpiana në Graçanicë, ora 11:00)

- Instituti D4D organizon tryezën diskutuese me temën “Fushata zgjedhore në llupë: A e kërcënojnë integritetin zgjedhor çrregullimet e informacionit?”. (Hotel Prishtina, ora 14:00)