09 Dhjetor 2021

KFOR mban manovra ushtarake me 11 dhe 12 maj

Prishtinë, 10 maj - Nga 11 maji deri më 12 maj, ushtrimet të cilat do të përfshijnë forcat manovruese të KFOR-it nga “Battle” grupi shumëkombësh Qendër (MNBG-C) dhe “Battle” grupi shumëkombësh Jug (MNBG-S) do të ndërmirren  në pjesën qendrore të Kosovës. Kjo do të përfshijë të tërë rajonin e përgjegjesisë së MNBG-Qendër duke përfshirë edhe Prishtinën, kështu që automjetet e KFOR-it do të patrullojnë edhe në qytet.

Gjithashtu, do të mbahet edhe një ushtrim për kontrollimin e masës dhe tarzirave (CRC-Exercise) në pjesën ushtrake të Aeroportit të Sllatinës. 

Qellimi i këtyre ushtrimeve  është për të ngritur  interoperabilitetin dhe aftësitë e trupave të KFOR-për të reaguar  ndaj cfarëdo skenari të mundshëm. Për të  arritur  kërkesat më të larta  të fleksibilitetit  për shkak të strukturave të reja të  KFOR-it,  është e domosdoshme që trupat  nga të gjitha “battle” grupet  janë duke u trajnuar  në rajonet e”battle” grupeve të tjera.

Ushtrimi është një cikël  i trajnimeve të KFOR-it dhe nuk është as përgjigje ndaj apo pregatitje  për cfardo situate momentale  në vazhdim  e sipër rose e cila pritet  të ndodhë brenda Kosovës.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 dhjetor 2021

- Shoqata e Bankave të Kosovës organizon hapjen e “Konventës Vjetore bankare të SHBK-së 2021”. (Swiss Diamond, ora 9:30)

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’rast do të bëjë publikimin e gjetjeve nga hulumtimi “Perceptimet e sektorit privat rreth prokurimit publik”. (Zyrat e Lëvizjes FOL, ora 10:00)

- Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe Kolegji IBC-M organizojnë tryezën e diskutimit për prezantimin e Raportit të Vlerësimit të Kartelës Matëse të Autonomisë Universitare. (Amfiteatri i Bibliotekës Qendrore Universitare, kampusi i UP-së, ora 10:00)

- Mbahet seanca e 2-të e rregullt të Kuvendit të Komunës së Mitrovicës në të cilën do të zgjedhet kryesuesi i Kuvendit të Komunës. (Salla e Kuvendit të Komunës, ora 10:00)

- Kryetari i Gjilanit, Lutfi Haziri i dorëzon detyrën kryetarit të ri, Alban Hyseni. (Zyra e Kryetarit, ora 11:00)

- Rrjeti Mesdhetar i Grave Ndërmjetësuese së bashku me OJQ-në She Solutions mban konferencën "Gratë në sektorin e sigurisë: ndërmjet sfidave dhe mundësive". (Zyra e BE për informim, ora 11:00)

- Instituti Demokratik i Kosovës / Transparency International Kosova organizojnë ekspozitën për fotografinë më të mirë kundër-korrupsion 2021, ku do të shpallen tre fituesit e kësaj gare. (Parku Arkeologjik ‘Lapidariumi’ përballë Muzeut Kombëtar të Kosovës, ora 11:00)

- OJQ AKTIV bën prezantimin e aplikacionit Aber online për celularë Android dhe iOS. (Hotel Ulpiana në Graçanicë, ora 11:00)

- Instituti D4D organizon tryezën diskutuese me temën “Fushata zgjedhore në llupë: A e kërcënojnë integritetin zgjedhor çrregullimet e informacionit?”. (Hotel Prishtina, ora 14:00)