17 Gusht 2022

KFOR-i do te mbaj ushtriem “Përgjigj’ja efektive 2010”

Mitrovicë, 1 shkurt - Nga 2 deri më 3 Shkurt te vitit 2010, forcat manovruese të Grupit Luftues Shumëkombësh Veri to të mbajnë një ushtrim në veri të Kosovës.

 

Kjo do të përfshijë tërë zonën e përgjegjësisë së Grupit Luftues Shumëkombësh Veri, si psh. pjesën veriore dhe jugore të lumit Ibër, si dhe kufijtë. 

Tranzicioni në Grupin Luftues Shumëkombësh Veri nuk do të ndikojë në detyrën e KFOR-it për të ruajtur ambient të qetë dhe të sigurtë.

 

Grupi Luftues Veri do të jetë i shkathët, tejet fleksibil, lëvizës dhe i gatshëm të reagojë në çfarëdo situate që paraqet kërcënim për sigurinë e Kosovës. 

Ky ushtrim do të vërtetojë aftësinë e plotë operacionale të Grupit Luftues Shumëkombësh Veri me strukturën e tij të re.

 

Ky ushtrim nuk është përgjigje ndaj, apo përgatitje për, çfarëdo situate aktuale, të vashdueshme apo që pritet të ndodhë në Kosovë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 16 gusht 2022

- Ministria e Administrimit të Pushtetit Lokal organizon debatin publik për të prezantuar dhe diskutuar rreth draft Strategjisë Kombëtare dhe Planit të Veprimit për Menaxhimin dhe Kontrollin e Qenve me dhe pa Pronar 2022-2028. (Amfiteatri i Qeverisë në ish ndërtesen e Rilindjes, ora 9:00)

- Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, do të takojë Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bajram Begaj. (Kuvendi i Kosovës, Salla N204, ora 9:00 - Mediat mund të marrin pamje në fillim të takimit)

- Komuna e Rahovecit organizon degjim publik me biznese dhe grupe te interesit për buxhetin e vitit 2023 dhe Kornizës Afatmesme Buxhetore për vitet 2024-2025. (Salla e Kuvendit Komunal, ora 11:00)