27 Nëntor 2022

EULEX-i dhe KFOR-i vazhdojnë ushtrimet

Prishtinë, 29 korrik -  EULEX-i dhe KFOR-i vazhdojnë trajnimin për procedurat e rregullta të operacioneve të përbashkëta deri më 30 korrik.

Këto ushtrime kanë për qëllim të rrisin interoperabilitetin dhe aftësitë e KFOR-it. Ato nuk janë përgjigjje apo përgatitje për çfarëdo situate ekzistuese apo të pritshme brenda Kosovës.

Të gjitha automjetet ushtarake do të kenë shenjën “KFOR” dhe të gjithë ushtarët do të mbajnë simbolin e KFOR-it. Qytetarët lokalë duhet të jenë të kujdesshëm gjatë aksionit të trupave.

Bashkëpunimi mes EULEX-it dhe KFOR-it është një nga shtyllat kyçe për mbajtjen e ambientit të qetë dhe të sigurt si dhe lirinë e lëvizjes në të mirë të të gjithë qytetarëve të Kosovës.
EULEX-i dhe KFOR-i vazhdojnë trajnimin për procedurat e rregullta të operacioneve të përbashkëta deri më 30 korrik.

Këto ushtrime kanë për qëllim të rrisin interoperabilitetin dhe aftësitë e KFOR-it. Ato nuk janë përgjigjje apo përgatitje për çfarëdo situate ekzistuese apo të pritshme brenda Kosovës.

Të gjitha automjetet ushtarake do të kenë shenjën “KFOR” dhe të gjithë ushtarët do të mbajnë simbolin e KFOR-it. Qytetarët lokalë duhet të jenë të kujdesshëm gjatë aksionit të trupave.

Bashkëpunimi mes EULEX-it dhe KFOR-it është një nga shtyllat kyçe për mbajtjen e ambientit të qetë dhe të sigurt si dhe lirinë e lëvizjes në të mirë të të gjithë qytetarëve të Kosovës.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)