17 Janar 2022

“Droga është zero, jeta është një”

Prishtinë, 20 prill -  Policia e Kosovës që nga 1 prilli ka filluar së implementuari Projektin “Droga është zero, Jeta është një”, projekt i cili ka edhe shtrirje rajonale andaj edhe njësia Rajonale e Policisë në Bashkësi në Gjilan në bashkëpunim të ngushtë me Organizatën e OSBE-së, Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Ministrinë e Shëndetësisë dhe me OJQ- të e interesuara kanë filluar implementimin e këtij projekti bashkë me njësitet e policisë në Bashkësi të Stacioneve Policore të Gjilanit, Vitisë dhe Kamenicës ku do të organizohen ligjërata për nxënësit e  klasave të Dhjeta të shkollave të mesme.

Qëllimi i projektit është se duke e parë rrezikun e përdorimit dhe abuzimin me substanca narkotike kjo dukuri e shëmtuar po ndikon dukshëm në rritjen e kriminalitetit veçanërisht të Delikuencës së të miturve dhe formave tjera të kriminalitetit por edhe po manifestohet me pasoja të rënda për shëndetin e tyre. Ekipe të përgatitura mirë nga policia në bashkësi do tu bashkëngjiten ligjëratave nëpër shkolla të mesme anë e këndë rajonit të Gjilanit ku qëllimi i projektit është:

    * Avancimi dhe ruajtja e shëndetit të shoqërisë veçanërisht të të rinjve që mundë të jenë viktima.
    * Do të botohen materiale në formë fushate për rrezikun nga drogat.
    * Formimi i një rinie të shëndoshë përmes porosive edukuese.
    * Senzibilizimi i opinionit për pasojat-efektet nga përdorimi i drogave.
    * Parandalimi i dukurisë së përdorimit të substancave narkotike.

Njësitet Policore të Policisë në Komunitet pranë stacioneve policore të Gjilanit, Vitisë dhe Kamenicës do të angazhohet maksimalisht që realizimi i këtij projekti të jetë sa më i suksesshëm dhe ndihma e tyre do të jetë e pakursyer në këtë realizim duke shpjeguar edhe anën ligjore që në fakt rrjedh nga ligji penal i Republikës së Kosovës.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 janar 2022

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjeve që kanë të bëjnë me racionalizimin dhe vendosjen e vijave llogaridhënëse të Agjencive të Pavarura. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 302, ora 10:00)

- Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport shqyrton Projektligjin pÑ‘r Agjencinë e Kosovës për Akreditim dhe Projektligjin pÑ‘r Arkivat Shtetërore. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 303, ora 10:00)

- Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Glauk Konjufca, pret në takim të Ngarkuarin me Punë në Ambasadën e Japonisë, Keisuke Yamanaka. (Kabineti i kryetarit, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton zbatimin e Rekomandimeve të Kuvendit lidhur me auditimin e performances të ndërmarrjes publike KOSTT. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N 10, ora 11:00)
    
- Federata e Boksit e Kosovës shpallë më të mirët e vitit 2021. (Hotel Sirius, ora 12:00)