27 Nëntor 2022

Drejtori general i ushtrisë suedeze vizitoi KFOR-in

Prishtinë, 30 qershor - Dje komandanti i KFOR-it, general lejtnant Markus Bentler mirëpriti drejtorin general të ushtrisë suedeze, Ulf Bengtsson, në shtabin kryesor të KFOR-it në Film City.

Komandanti i KFOR-it falenderoi forcat e armatosura suedeze për kontributin e dhënë në misionin e KFOR-it. Ai gjithashtu e informoi Bengtsson mbi zhvillimet positive të situatës së sigurisë në Kosovë si dhe ngjarjet e fundit llidhur me kushtet e transferimit të përgjegjësive tek institucionet në Kosovë.

Gjatë takimit komandanti i KFOR-it deklaroi se situata e sigurisë kërkon një proces politik dhe se nuk mund te zgjidhet me masa ushtarake, përderisa misioni i KFOR nuk do të ndryshojë. KFOR-i do të mbetet garantues i ambientit të qetë dhe të sigurt dhe lirisë së lëvizje pavarësisht adaptimit të ardhshëm të trupave.

Sot, Z. Bengtsson do të marrë pjesë e aktiviteteve patrolluese të njësiteve suedeze dhe njësiteve monitoruese ndërlidhëse nga “Battle Group” shumëkombësh qendër, ku gjendet kontingjenti suedez me rreth 250 ushtarë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 nëntor 2022

- Në shënim të 110-vjetorit të Pavarësisë Shqipërisë do të mbahet mbledhje e përbashkët e Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. (Kuvendi i Shqipërisë në Tiranë, ora 10:00)

- Me rastin e Ditës së Forcës, Ministria e Mbrojtjes dhe Forca e Sigurisë së Kosovës organizojnë “Ditën e Hapur’’ në të cilën do të marrin pjesë edhe udhëheqësit më të lartë shtetërorë, si dhe përfaqësuesit ushtarakë e diplomatikë të vendeve partnere. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 12:00)